Publieksaquarium


Publieksaquaria willen helder water voor hun exhibits. Het publiek moet kunnen genieten van de bijzondere dieren die ze laten zien. Traditionele technieken zoals zandfilters, ozon en eiwitafschuimers zorgen inderdaad voor helder water, maar er zijn nadelen aan verbonden.

Overschakelen naar het DyMiCo Waterzuiveringssysteem


Hoog energieverbruik en onderhoudsgevoeligheid maken het zinvol om verder te kijken dan de bestaande waterzuiveringstechnieken. Daarom is een aantal publieksaquaria al overgestapt op het DyMiCo waterzuiveringssysteem van EcoDeco. Zij merkten hoe hun investeringen in tijd en geld daalden, met een betrouwbare en natuurlijke waterkwaliteit als resultaat. Tevens creŽerden de aquaria met DyMiCo de mogelijkheid om kwetsbare dieren zoals koralen aan hun bezoekers te tonen. In een publieksaquarium gaat er tenslotte niets boven ?the real thing?!

Foto: EcoDeco

Van koralen tot hamerhaaien


Publieksaquaria uit binnen- en buitenland lieten tot volle tevredenheid door EcoDeco het DyMiCo-systeem installeren. Of zij zijn met een proefopstelling bezig om samen met EcoDeco de mogelijkheid tot installatie te onderzoeken. Zo realiseerde Diergaarde Blijdorp (Rotterdam) in het Oceanium in 2009 een 50.000 liter-exhibit met bijzondere CaraÔbische diepwaterkoralen. In datzelfde jaar kreeg Antwerpen Zoo een aantal exhibits met koud- en warmwatersoorten met het DyMiCo waterzuiveringssysteem. En momenteel draait bij het Franse Nationaal Aquarium Nausicaa een proef exhibit met DyMiCo van 700.000 liter met hamerhaaien en scholenvis.

Lees hier de ervaringen van Diergaarde Blijdorp en Antwerpen Zoo met het DyMiCo-systeem.