Dit zijn de 5 beste elektrische dekens van 2023

Inhoudsopgave

Ben je benieuwd wat de beste elektrische dekens van 2023 zijn? Wij hebben onderzoek gedaan en in dit artikel lees je wat volgens ons de beste vijf elektrische dekens van dit moment zijn. Met een elektrische dekens heb je het tijdens een koude nacht lekker warm. Ook is zo’n deken bijvoorbeeld ideaal om over je heen te trekken wanneer je een film aan het kijken bent op de bank.

Naast de vijf beste elektrische dekens van 2023 lees je in dit artikel ook welke soorten elektrische dekens er bestaan en welke populaire hoogwaardige merken er op de markt zijn.

Soorten elektrische dekens

Elektrische dekens zijn onder te verdelen in twee verschillende soorten, namelijk onderdekens en overdekens. Overdekens zijn dekens waar je lekker onder kunt kruipen en onderdekens zijn een beetje te vergelijken met een matrastopper. Een overdeken kun je ook gebruiken op bijvoorbeeld de bank of een stoel. Verder worden onderdekens doorgaans geleverd met elektrische banden of als hoeslaken. Hierdoor kun je ze gemakkelijk aan je bed bevestigen en erop slapen.

Zijn elektrische dekens eigenlijk wel veilig?

Tijdens ons onderzoek hebben wij natuurlijk gekeken naar de kwaliteit van een elektrische deken. De elektrische dekens uit onderstaande lijst zijn allemaal van topkwaliteit en beschikken vaak over verschillende functionaliteiten waardoor de kans op risico zo veel mogelijk wordt geminimaliseerd. Hierbij kun je denken aan een ingebouwde timer, waarmee je kunt instellen voor hoe lang het deken aan blijft staan. 

Populairste merken elektrische dekens

Er bestaan ontzettend veel verschillende elektrische dekens. Het vinden van de beste elektrische dekens van 2023 was daarom niet al te makkelijk. Toch is het ons gelukt en zijn er meerdere merken waar wij zelf zeer positief over zijn. De elektrische dekens van deze merken beschikken over een veiligheidskeurmerk en hebben online ontzettend veel positieve beoordelingen ontvangen. Enkele van deze merken zijn Medisana, Inventum en Nuvoo.

Top 5 elektrische dekens van 2023

Hierboven heb je het één ander over elektrische dekens kunnen lezen, maar nu zijn we aangekomen bij onze top 5 beste elektrische dekens van 2023. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom je op deze pagina terecht bent gekomen. Tijdens het opstellen van deze lijst hebben wij gelet op verschillende factoren, waaronder de prijs-kwaliteitverhouding van een elektrische deken.

#1 Inventum HN135 – Elektrische onderdeken 

Bovenaan onze lijst met de beste elektrische dekens van 2023 vind je het model HN135 van Inventum. Dankzij deze elektrische onderdeken beland je elke avond in een fijn voorverwarmd bed. De elektrische deken heeft drie verschillende warmtestanden, een schakelaar met sluimerlicht en heeft een oververhittingsbeveiliging. Verder is Inventum HN135 geschikt voor één persoon, is het wasbaar op 30 graden en krijg je maar liefst vijf jaar garantie.

Dat wij niet de enige zijn die vinden dat de Inventum HN135 thuishoort in een lijst met de beste elektrische dekens van dit moment blijkt wel uit alle positieve beoordelingen die we online tegenkwamen. Op Bol.com bijvoorbeeld hebben ruim 300 klanten een review achtergelaten. Zij gaven dit product een gemiddelde beoordeling van 4,7 sterren. Een veel voorkomend pluspunt van klanten is dat het deken een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding heeft en zeer gemakkelijk in gebruik is.

Bestel Inventum HN135 voordelig bij Bol.com


#2 Nuvoo Elektrische Bovendeken

Ook met de elektrische deken van Nuvoo zorg je dat je warm de koude maanden doorkomt. In tegenstelling tot het model hierboven is dit een bovendeken, waardoor het ook geschikt is voor bijvoorbeeld een avondje op de bank. Verder is het belangrijk om te weten dat het drie warmtestanden heeft, extra zacht is door het ademende flanellen materiaal en automatisch na 180 minuten uitgeschakeld wordt. Bij aanschaf van de eenpersoonsdeken heb je de keuze uit vijf verschillende kleuren en de tweepersoons variant is leverbaar in drie verschillende kleuren.

Net als Inventum HN135 heeft ook dit model al honderden positieve beoordelingen ontvangen. Zo kreeg de Nuvoo elektrische bovendeken op Bol.com een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren van de maximale vijf sterren. Dit was op basis van ongeveer 200 reviews.

Bestel Nuvoo Elektrische Bovendeken voordelig bij Bol.com


#3 DistinQ Elektrische Bovendeken

Op de derde plaats van onze lijst met de beste elektrische dekens van 2023 vind je eveneens een bovendeken. Het elektrische bovendeken van DistinQ is echter een stuk goedkoper dan het bovendeken van Nuvoo, die je op de tweede plek in onze lijst terugvindt. Bij aanschaf heb je de keuze uit de kleuren beige en grijs. Enkele redenen waarom wij dit model in ons artikel hebben opgenomen zijn onder andere de maar liefst negen verschillende warmtestanden, de smart-time functie en het grote oppervlakte van 180 x 160 cm. 

Op websites als Bol.com en Amazon is de elektrische bovendeken van DistinQ één van de populairste modellen. Het is niet voor niets dat meer dan 250 klanten een beoordelingen achterlieten. En met een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren op Bol.com is het grootste gedeelte van de kopers uiterst enthousiast. 

Bestel DistinQ Elektrische Bovendeken voordelig bij Bol.com


#4 Auronic Elektrische Warmtedeken

De Auronic Elektrische Warmtedeken is uiterst geschikt voor in bed of op de bank in de wintermaanden. Net als veel overige modellen uit onze lijst heeft het drie warmtestanden, is het eenvoudig te bedienen en schakelt het zichzelf uit na drie uur. Ook is het voorzien van een oververhittingsbeveiliging en is het extra zacht dankzij het ademende flanellen materiaal.

Ook deze elektrische warmtedeken is online al honderden keren beoordeling. Enkel op Bol.com heeft het al meer dan 350 reviews, waarvan verreweg het grootste gedeelte vier of vijf sterren betreft. Gemiddeld gaven de klanten van dit product op Bol.com een beoordeling van 4,5 sterren. Wij kwamen weinig negatieve beoordelingen online tegen over dit product. Enkel dat de deken alleen met de hand te wassen is, maar dat is als je het ons vraagt geen reden om de deken geen vermelding te geven. 

Bestel Auronic Elektrische Warmtedeken voordelig bij Bol.com


#5 Medisana HU 665 Wasbare Elektrische Onderdeken 

We zijn aan het einde gekomen van de lijst met de vijf beste elektrische dekens van 2023, maar niet voordat we  Medisana HU 665 een vermelding geven. Dit is het goedkoopste model uit deze lijst en voor slechts paar tientjes lig je er al lekker warm bij. De Medisana HU 665 heeft drie warmtestanden, schakelt na 180 minuten automatisch uit en is geschikt voor de handwas. Verder is het belangrijk om te weten dat het een onderdeken is, waardoor het niet ideaal is om te gebruiken op de bank.

Medisana HU 665 is zoals we aangaven het goedkoopste model uit deze lijst. Eén van de grootste pluspunt is ook de zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Toch wordt de deken niet zo warm als de andere dekens uit deze lijst. Dit is ook de reden waarom je het product op de vijfde plek terugvindt. Op Bol.com kom je overigens genoeg positieve beoordeling tegen. Zo kreeg het gemiddeld 4,3 sterren van meer dan 600 klanten. 

Bestel Medisana HU 665 Wasbare Elektrische Onderdeken voordelig bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Ecodesign.nl

Op Ecodeco.nl informeren wij onze bezoekers naar de mogelijkheden om duurzamer te wonen. Dit doen wij door middel van het geven van handige tips voor bijvoorbeeld het duurzaam inrichten van een ruimte, maar daarnaast lees je ook hoe je kunt besparen op je energieverbruik. Verder lees je bij welke merken en (online) winkels je met een gerust hart kunt winkelen.

Top 10 Meest Gelezen

Nieuwste Artikelen