Creëer een duurzaam interieur met deze duurzame meubelmerken

Inhoudsopgave

Elk jaar blijft de vraag naar duurzame meubels en woonaccessoires alsmaar groeien en daarom is het niet vreemd dat er ook steeds meer merken op de markt komen die zich hierop focussen. Zowel in Nederland als in het buitenland bestaan er genoeg mooie en hippe duurzame meubelmerken waar je met een gerust hart kunt winkel. In dit artikel geven wij acht duurzame meubelmerken een vermelding. Ook lees je hieronder wanneer wij een meubelmerk als duurzaam beschouwen.

Ook interessant: elke jaar komen er weer nieuwe woontrends. Ontdek welke duurzame woontrends je in 2023 niet mag missen

Wanneer beschouwen wij een meubelmerk als duurzaam?

We vinden het belangrijk om eerste te benoemen wat wij onder duurzaamheid verstaan als het gaat om interieur. Duurzame meubelmerken zijn volgens ons merken die zich actief focussen op het minimaliseren van hun CO2-uitstoot, afval en giftige stoffen. Ook hebben de meubels van een duurzaam merk altijd een keurmerk of gebruiken ze bijvoorbeeld hout dat FSC-goedgekeurd is.

8 duurzame meubelmerken

Er bestaan ontzettend veel duurzame meubelmerken en wij hebben hieronder acht van deze merken uitgelicht. Al deze merken hebben het klimaat hoog in het vaandel en hebben er alles aan gedaan om de schadelijke impact op het milieu, dieren en mensen te minimaliseren.

AAI made with love

Het eerste duurzame meubelmerk dat we het vermelden waard vinden is AAI made with love. Het merk is in 2012 opgericht en bestaat uit vier verschillende productlijnen. Zo bestaat er de productlijnen Mekong Nights, Indochine Mornings, Vietnam Days en Vintage Noon. AAI made with love werkt veel met gerecyclede materialen en daarnaast heeft het veel Aziatische invloeden.

Het assortiment van AAI made with love bestaat uit onder andere uit mooie kussens, kleden en beddengoed.

Ontdek het assortiment op de website van AAI made with love

Arper

Arper is een ander merk dat niet in deze lijst mag ontbreken. Hier worden tegenwoordig enkel meubels en andere producten geproduceerd die beschikken over meerdere milieu certificaten.  

Het duurzame meubelmerk produceert uiteraard meubels, zoals stoelen, banken en tafels, maar heeft daarnaast ook een groot aanbod aan verschillende mooie woonaccessoires.

Ontdek het assortiment op de website van Arper

Casala

Het volgende merk waar je terecht kunt voor een duurzaam interieur is Casala. Het merk specialiseert zich al heel wat jaren in het ontwerpen van stijlvolle meubels. Deze meubels worden ontworpen in samenwerking met toonaangevende ontwerpers. Hierbij speelt de impact dat het heeft op de natuur een belangrijke rol. Dit willen ze namelijk zo laag mogelijk houden. Eén van de manieren hoe ze dat doen is door te werken met bijvoorbeeld gerecycled plastic en andere natuurlijke en duurzame materialen. 

Casala biedt een ruim aanbod tafels, stoelen, banken, barkrukken en andere meubels aan. Naast een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website, hebben ze in Nederland ook twee verschillende showrooms. Zo beschikken ze over een showroom in Culemborg en hebben ze ook een vestiging in Amsterdam.

Ontdek het assortiment op de website van Casala

EcoFurn

In een lijst met duurzame meubelmerken mag EcoFurn absoluut niet ontbreken. Het Scandinavische meubelmerk staat bekend om hun hoogwaardige vakmanschap waarbij oog voor de natuur centraal staat. Het is niet voor niets dat alle meubels van het merk beschikken over FSC-gecertificeerd hout. Verder zijn alle producten vrij van chemicaliën en zijn de producten volledig gerecycled.  

Het merk biedt een ruim aanbod meubels met een Scandinavisch design aan, maar hebben daarnaast ook keukengerei, vogelhuisjes en vele andere soorten producten in hun assortiment. Uiteraard zijn ook deze allemaal zeer duurzaam.

Ontdek het assortiment op de website van EcoFurn

Ekomia

Ekomia is een Duits meubelmerk dat is gevestigd in Berlijn. Tijdens het ontwikkelen van de meubels en andere artikelen wordt er uitsluitend met gecertificeerd hout gewerkt. Belangrijk is dat ze enkel hout gebruiken dat afkomstig is uit Duitsland of andere landen in de omgeving, zoals vurenhout uit Zweden. Hierdoor wordt er bespaard op transportkosten en is de uitstoot een stuk lager. Een andere manier om de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden is door het transport zo kort mogelijk te houden. Doorgaans gaan de producten direct van de fabrikant naar de klant.

Of je nu op zoek bent naar een nieuw bed, een mooi bureau of meubels voor de kinderkamer, bij Ekomia vind je het allemaal. Daarnaast produceert het meubelmerk milieuvriendelijk tafels, kasten, matrassen en nog vele andere mooie artikelen.

Ontdek het assortiment op de website van Ekomia

Mintjes

Voor wie op zoek is naar een mooie duurzame kast of tafel van zeer hoge kwaliteit is bij Mintjes aan het juiste adres. Net als veel andere duurzame meubelmerken uit dit artikel wordt er veel gebruik gemaakt van hout tijdens het ontwerpen van de meubels. En net als veel andere merken wordt dit uitsluitend gedaan met gecertificeerd hout. Verder nemen ze nog enkele andere maatregelen om de producten zo duurzaam mogelijk te maken en te leveren aan de klant.

Het team van Mintjes is gespecialiseerd in het ontwerpen van kasten op maat, maar daarnaast vind je op de website van het interieurmerk ook veel andere soorten producten. Zo kun je er terecht voor het aanschaffen van bedden, kasten, tafels, stoelen en woonaccessoires.

Ontdek het assortiment op de website van Mintjes

Planq

We zijn bijna aan het einde gekomen van onze lijst met de mooiste duurzame meubelmerken van dit moment. Echter, een merk dat zeker thuishoort in zo’n lijst is Planq. Bij Planq worden designmeubels op een zo milieuvriendelijke manier gemaakt. Dit wordt gedaan om uitsluitend te werken met innovatieve materialen, het zo laag mogelijk houden van afvalstromen en nog enkele andere maatregelen.

Planq verkoopt zeer mooie stoelen, tafels en kasten. Veel van deze producten bestaan voornamelijk uit hout. Hierbij gaat het uiteraard enkel om gecertificeerd hout. 

Ontdek het assortiment op de website van Planq

Urban Nature Culture Amsterdam

Het duurzame meubelmerk is één van onze favoriete Nederlandse merken als het gaat om milieuvriendelijke meubels en accessoires. Het merk probeert altijd nieuwe manieren te vinden om bij te dragen aan een beter klimaat. Zo wordt er bijvoorbeeld uitsluitend gewerkt met gecertificeerde en gerecyclede materialen, maar daarnaast zijn er ook andere manieren hoe zij hun steentje aan een betere wereld bijdragen.

Urban Nature Culture Amsterdam heeft een groot aanbod aan meubels in hun assortiment, maar daarnaast ben je hier ook aan het juiste adres voor mooie en duurzame woonaccessoires. Zo kun je bijvoorbeeld ook mokken, decoratie, verlichting, handdoeken, fotolijstjes en vazen van het merk kopen.

Ontdek het assortiment op de website van Urban Nature Culture Amsterdam

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Ecodesign.nl

Op Ecodeco.nl informeren wij onze bezoekers naar de mogelijkheden om duurzamer te wonen. Dit doen wij door middel van het geven van handige tips voor bijvoorbeeld het duurzaam inrichten van een ruimte, maar daarnaast lees je ook hoe je kunt besparen op je energieverbruik. Verder lees je bij welke merken en (online) winkels je met een gerust hart kunt winkelen.

Top 10 Meest Gelezen

Nieuwste Artikelen