Ben je al bekend met PVC vloeren? Leer er hier alles over!

Inhoudsopgave

PVC vloeren zijn vandaag de dag erg populair, mede dankzij hun luxe uitstraling en hun levensduur. Daarnaast hebben ze maar weinig onderhoud nodig en zijn ze ook nog eens goed geluiddempend. Maar wat zijn PVC vloeren eigenlijk en hoe zijn ze ineens zo geliefd geworden? Dat gaan we je vertellen in dit artikel!

Wat is een PVC vloer?

PVC vloeren zijn vandaag de dag een populaire keuze als mensen een nieuwe vloer nodig hebben, met name PVC visgraat vloeren. Een PVC vloer kan er hetzelfde uitzien als vloeren van een ander materiaal. Standaard PVC vloeren lijken op vinyl, maar het is tegenwoordig ook mogelijk om vloeren te kopen die erg op houten of leistenen vloeren lijken. Zo heb je een chique vloer die wel een stuk goedkoper is dan een echte vloer van hout of leisteen. Vloeren van PVC bestaan uit stroken of tegels De stroken worden ook wel planken genoemd, net als bij laminaat of hout. 

Hoe ziet een PVC vloer eruit?

Het materiaal bestaat uit verschillende lagen: de rug, de filmlaag en de toplaag. De bovenste laag, ofwel de toplaag, bestaat uit harde kunststof en dient vooral als bescherming van de vloer tegen krassen en beschadigingen. De laag eronder bevat het dessin en de onderste laag heeft de taak om het geheel stabiel te houden en een goede basis te creëren tussen de PVC vloer en de ondergrond. In sommige gevallen kiezen fabrikanten ervoor om op de toplaag nog een antislip laag aan te brengen. 

Wat is het verschil tussen PVC en laminaat?

Het grootste verschil, of in ieder geval het verschil dat mensen het meest opvalt, tussen PVC en laminaat, is de prijs van het materiaal. Laminaat kost gemiddeld rond de 30 euro per vierkante meter, inclusief het laten leggen, en PVC gemiddeld minimaal 50 euro per vierkante meter. Heb je een bepaald budget waar jij je aan moet of wil houden? Dan is het verstandig om het aantal vierkante meter te berekenen waarop je de vloer wil leggen. Aantal vierkante meter berekenen vloer kun je op verschillende manieren doen, maar het makkelijkste is om de afmetingen van de vloer op te meten. Dit is ook het meest nauwkeurig. Een ander verschil tussen PVC en laminaat is de manier van leggen. Laminaat leg je in prinicpe los neer en klik je vervolgens aan elkaar. Een PVC vloer wordt vastgelijmd op de ondergrond. Een PVC vloer kun je eventueel ook direct op beton leggen. 

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?

Een PVC vloer is niet voor niets een erg populaire keuze tegenwoordig. De vloer biedt een hoop voordelen ten opzichte van vloeren van andere materialen. Het grootste voordeel is waarschijnlijk wel de levensduur van het materiaal. Een PVC vloer van hoge kwaliteit gaat gemiddeld 20 tot 30 jaar mee, wat veel langer is dan bijvoorbeeld laminaat of vinyl. Dankzij de goede toplaag die PVC vloeren vaak hebben, beschadigen de vloeren ook niet snel, waardoor ze ook langer mooi blijven dan andere soorten vloeren. Een ander groot voordeel is dat PVC vloeren makkelijk te onderhouden zijn dankzij hun gladde oppervlak. Stofzuigen en dweilen is genoeg om de vloer mooi te houden, je hebt geen speciale reinigingsmiddelen nodig. Ten slotte zijn vloeren van dit materiaal goed geluiddempend, wat ze ook geschikt maakt voor tussenwoningen en appartementen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Ecodesign.nl

Op Ecodeco.nl informeren wij onze bezoekers naar de mogelijkheden om duurzamer te wonen. Dit doen wij door middel van het geven van handige tips voor bijvoorbeeld het duurzaam inrichten van een ruimte, maar daarnaast lees je ook hoe je kunt besparen op je energieverbruik. Verder lees je bij welke merken en (online) winkels je met een gerust hart kunt winkelen.

Top 10 Meest Gelezen

Nieuwste Artikelen