Enkele tips voor het reinigen van je tuinparasol

Inhoudsopgave

Je terrasmeubilair is vaak het middelpunt van een buitenruimte. Hier ontvang je gasten, eet je, ontspan je en geniet je van het mooie zomerweer. Als je je tuinparasol op de juiste manier onderhoudt, gaat je investering jarenlang mee. Hier zijn enkele tips voor het schoonmaken en verzorgen van je Solero Fratello.

Wanneer reinig je het best je tuinparasol?

De lichte reiniging, zoals het verwijderen van vuil van je tuinparasol van parasols.nl, kan het hele seizoen worden gedaan. Een zwaardere reiniging, zoals het wassen van de stof, moet één keer per jaar worden gedaan nadat de zomer voorbij is, maar voordat je je terrasmeubilair inpakt voor de winter.

Maak je tuinparasol eerst schoon

Als je geniet van je tuinparasol, zorg er dan voor dat je zorgvuldig alle vuil zoals steentjes, bladeren en twijgen van de bovenkant van de parasol verwijdert. Door vuil op je paraplu te laten zitten, ontstaat waterophoping en schimmelvorming, wat kan leiden tot beschadiging van de stof. Vuil kan ook scheuren in de stof veroorzaken, dus het is erg belangrijk om het van je parasol te verwijderen zodra je merkt dat het er is.

Reinig de stof

Er zijn twee verschillende stoffen die vaak worden gebruikt voor tuinparasols, vinyl en canvas. Om een ​​vinyl parasol schoon te maken, gebruik je eerst een zachte reinigingsoplossing van milde zeep (vloeibaar of poedervormig wasmiddel) en warm water. Gebruik een zachte borstel om de stof voorzichtig te wassen. Deze milde oplossing zou het meeste vuil en vuil van je parasol moeten kunnen verwijderen. Het is ook mogelijk om gespecialiseerde schoonmaakproducten te kopen bij je lokale terrasmeubelwinkel. Nadat de stof is gereinigd, moet deze aan de lucht worden gedroogd. Zorg ervoor dat je geen kunstmatige warmte gebruikt zoals een föhn, omdat dit het vinyl kan doen smelten.

Om een ​​canvas paraplu schoon te maken, week je de stof eerst in een emmer gevuld met koud water. Meng vervolgens, terwijl je beschermende handschoenen draagt, water en ontsmettingsalcohol tot een reinigingsoplossing. Gebruik een zachte witte doek om het canvas te schrobben en bedek elke zoom en vouwlijn aan de binnen- en buitenkant van de paraplu. Spoel het canvas in koud water en laat het aan de lucht drogen op de paraplu. Zorg ervoor dat de stof volledig droog is voordat deze wordt verpakt voor opslag. Dit verkleint de kans op schimmelvorming op de stof.

De standaard en basis schoonmaken

Om de standaard en voet van een parasol schoon te maken, neem je gewoon een oplossing van een mild afwasmiddel en warm water en was je vervolgens de structuur. Om het meeste vuil en stof van de structuur te verwijderen, haal je de standaard zo veel mogelijk uit elkaar en reinig je elk onderdeel. Nogmaals, zorg ervoor dat alle stukken droog zijn voordat ze worden opgeborgen. Dit is erg belangrijk als de standaard en voet van metaal zijn om roest te voorkomen. Een mooi onderhouden tuinparasol is dan ook een prachtige aanvulling op een groene tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Ecodesign.nl

Op Ecodeco.nl informeren wij onze bezoekers naar de mogelijkheden om duurzamer te wonen. Dit doen wij door middel van het geven van handige tips voor bijvoorbeeld het duurzaam inrichten van een ruimte, maar daarnaast lees je ook hoe je kunt besparen op je energieverbruik. Verder lees je bij welke merken en (online) winkels je met een gerust hart kunt winkelen.

Top 10 Meest Gelezen

Nieuwste Artikelen